PROJEKTOVA DOKUMENTACE

• (neregistrovaný)

13. 9. 2007 10:16

Dobry den,

chtela bych se zeptat, jestli byste mi dokazali poradit cislo paragrafu ve stavebnim zakone ci jinem, ktery upravuje povinnosti o projektove dokumentaci. koupili jsme si byt v bytovem dome, kde bylo zalozeno SVJ. Developer vsak zadrzuje projektovou dokumentaci a stavebni urad nam ji rovnez nechce vydat. Doslechla jsem se, ze v pripade, ze je prodano tolik bytu, ze maji nadpolovicni vetsinu (developer stale vlastni ctyri byty z 11), pak by stavebni urad mel vydat na zaklade oficialni zadosti overenou projektovou dokumentaci. Ale nikde jsem toto zneni v zakone nenalezla. Mame na to opravdu narok? Dum jsme totiz zjistili, ze neni v dobrem stavu a je nutne pristoupit k opravam, stavebnimu auditu apod.

Predem dekuji za radu,

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 9. 2007 10:34

Pavel (neregistrovaný)

Re: Projektová dokumentace
      Zkuste server o SVJ
      www.spolecenstvi.okinfo.cz

O limitu 50% jsem neslyšel, ale nový stavební zákon neznám.

Že projektovou dokumentaci nechce vydat developer se nedivím, když to nemáte ve smlouvě.

Ale že nechce vyhovět stavební úřad se divím.

Pokud jste ale koupili nový byt, tak bych nehledal projektovou dokumentaci, ale reklamoval bych vady. Nebo už skončila záruční doba?

Hezký den!

• 13. 9. 2007 10:42

Vase ctenarka (neregistrovaný)

Re: Projektová dokumentace
      koupili jsme byt v dome zhruba ze 30.let, bohuzel jsme jej zakoupili loni a zarucni lhutu jsme meli stanovenou na pul roku. V dusledku neshod s developerem nebylo mozne jej privest k jednacimu stolu a veskere reklamace odmital resit. Dnes konecne spolecne s nim aspon nekdo komunikuje a konecne se nam treba podarilo vyresit nainstalovani mericu tepla. Ale problemy domu jsou - padajici tasky ze strechy, plesnive zdivo, trhajici se rimsa apod.. A pani na stavebnim urade mi vzdorovala dva mesice, ted jsem z ni vytahla alespon plany kanalizaci, vodovodu a elektroinstalace, ale tot vse. dvoumilimetrova slozka s nic nevypovidajicimi plany, navic jeste neodpovidajicimi skutecnosti. Dle planu by tam mela byt jimka na odvod destove vody na nasem pozemku, nic takoveho tam neni. Jak mohli takovy dum zkolaudovat? tvrdi mi, ze tam nebyla vice jak dva roky, jak je to mozne? apod. problemu je tam nad hlavu, postupne je odbouravame, ale ted momentalne bychom potrebovali ziskat tu projektovou dokumentaci a nedari se nam to.
      Opoustim od telefonickych rozhovoru a prave se chystam oslovit stavebni urad oficialne pisemnou formou, ale chtela jsem vedet, jestli je nejaky paragraf, ktery by me tvrzeni podeprel.
      Diky za vasi reakci

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).