Re: potvrzení o zd.příjmech
ZDP § 38 j (3) Na žádost poplatníka je plátce daně povinen za období, za které byla vyplácena nebo zúčtována mzda, vystavit nejpozději do deseti dnů od podání žádosti doklad o souhrnných údajích uvedených ve mzdovém listě, které jsou rozhodné pro výpočet základu daně, daně, záloh a pro poskytnutí slevy na dani podle § 35ba a daňového zvýhodnění. Kopii vystaveného dokladu plátce uschová.
pokud máte všechny příjmy vyplacené, pak potvrzení za rok 2006, resp. příjmy za rok 2006
Katka chce vystavit Potvrz. o zd. příjmech roku 2007 a hledá příslušný formulář, protože všude jsou k mání jen formuláře, na které se potvrzoval rok 2006. A já se ptám - je v nich nějaký rozdíl, kromě toho data? Pokud ne, použila bych tento, akorát bych na druhém řádku přepsala to datum "vyplaceno do". Pokud mzda byla vyplacena, není problém toto potvrzení vystavit. Pokud mzda ještě vyplacena nebyla, musí se počkat až do konce ledna, zda ji zaměstnavatel vyplatí nebo ne a pak podle toho vystavit potvrzení.
mě vlastně ani nenapadlo, že bych šla sem do šablon, pokud chci daň.tiskopisy, vždy hledám na daňové správě, protože mám zato, že tam budou aktuální, jinak jsem ráda, že jsme se domluvily, ale s vámi není problém se domluvit :) jen já dělám občas nepřístojnosti...
hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
17. 9. 2007 9:25
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda potvrzení o zdanitelných příjmech vystavovat ppo ukončení pracovního poměru, nebo až po ukončení roku. Mate mi kolonka vyplaceno do 31.1.2008.
Děkuji
Katka