Re: náhr.jízdného při přerušení služ.ces
Zákoník práce říká (par.160): "Za použití doprav.prostředku po předem dohodnutého ukončení prac.cesty z důvodu na straně zaměstnance, po kterém již nenásleduje výkon práce, je povinen zaměstnavatel uhradit zaměstnanci náhradu jízdních výdajů pouze do výše, která by náležela zaměstnanci v případě, že by k přerušení prac.cesty nedošlo".
Takže předpokládám z toho, co jste napsala, že jste si s ním asi nedomluvili, že přeruší prac.cestu. Potom bych neviděla důvod, proč mu to vyplácet.Proplaťte mu jen to,co byste mu měli proplatit, kdyby prac.cestu nepřerušil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
18. 9. 2007 14:05
dobrý den, pracovník odjel v 6:00hodin na služ.cestu ze svého pracoviště, ve 13:00hodin ji ukončil a odjel do místa svého bydliště, zde pobyl několik hodin a pak se vrátil do místa svého pracoviště.
Chce, abych mu proplatila jízdné /vlak/ z bydliště na pracoviště.
Já jsem mu proplatila jízdné z místa pracoviště do místa služební cesty / to měl doklad/ a stravné za 7 hodin. Na jízdné zpět na pracoviště bych mu proplatila stejnou částku jako na začátku, i když mi předložil doklady na jízdné na vyšší částku, neboť se tyto doklady týkají jeho bydliště.Od těch 13:00 hodin vlastně pro podnik nepracoval.
Co s tím, poraďte?
Díky všem