Re: Krácení dovolené z důvodu nemoci
Já bych to asi počítala jinak. Dovolenou z r. 2006 vyčerpal v lednu 2007. Protože dovolená v únoru byla dána dopředu (zatím neměl odprac. dny a tudíž na ni nárok), tak s ní zatím nemohu počítat. Odpracovaných dnů 60 nemá. Podle mě má nárok na 2/12 nároku na D, což je z 20 dnů 3,5 dne, takže má v únoru zaplaceno navíc 1,5 dne dovolené (to mu srazíte na konci roku, až budete 100% vědět jak to skutečně je a dáte za to omluvené volno ) - za předpokladu, že bude nemocný až do konce r. 2007.
Ano, máte pravdu, kaju se za svou zbrklost. To, že už čerpal nějakou dovolenou mi nedocvaklo.
Ještě, že je nás tu víc a navzájem se kontrolujeme. V tom případě ta moje první úvaha byla správná. Po přečtení reakce jsem znejistěla a myslela si, že k 1.1. mu byl převeden 1 den loňské dovolené.
Dvakrát měř a jednou řež. V tomto případě dvakrát čti a jednou odpovídej.
Odcházím dělat něco, u čeho se nemusí myslet.
myslela jsem, že zůstatek jednoho dne dovolenéz r. 2006 je stav na začátku r. 2007 - pokud je to tak, že čerpal dovolenou v lednu a únoru ze zůstatku nároku r. 2006 a ještě mu 1 den zbývá k vybrání, potom má odpracováno 60 PD a celoroční nárok dovolené za r. 2007 se bude krátit za PD nemoci - ten 1 den z r. 2006 mu propadne (pokud bude nemocný do konce r. 2007)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 9. 2007 22:50
Dobrý den, mám zaměstnance, který v lednu odpracoval v lednu 2007(21 dní+ 1 dovolená + 1 státní svátek) v únoru 2007 (15 dní + 5 dovolená) a v březnu 2007 (17 dní), zbytek doby je v pracovní neschopnosti z důvodu úrazu (NE pracovního) a dle názoru lékařů se zpět do zaměstnání nevrátí. Mám dotaz: na kolik dní dovolené má nárok za rok 2007 při roční výměře 20 dnů???
Dále mu zůstává 1 den dovolené z roku 2006, jakým způsobem vypořádat tento den, pokud z důvodu pracovní neschopnosti nemůže dovolenou na zotavenou čerpat? Děkuji.