Re: Přerušení studia - daňové zvýhodnění
>>>Prosím o radu, jedna z našich pracovnic mi dnes
>>>nahlásila přerušení studia dcery na VŠ k 1.10.2007,
>>>naposledy byla ve škole v 6/07(konec semestru), do
>>>kdy
>>>má
>>>pracovnice nárok na daňové zvýhodnění, někdo mi tvrdí
>>>že
>>>do 31.8. někdo až do 30.9.!Děkuji!
>>
>>Domnívám se, že do 31.8. Protože do nového semestru
>>nenastoupila.
>
>
>Nebo do 30.9.2007? Akademický rok končí v září a
>začíná v říjnu.
>Hanka
Obávám se že to má každá vysoká jinak. Třeba peďák ho má od 1.9. do 31.8. a minulý týden jsem četla, že nějaká škola dokonce zahajuje akademický rok 15.9.
Já osobně bych respektovala to datum na potvrzení.
>
No ona mi ještě ke všemu tvrdí že žádné potvrzení nemá, což mi přijde jako nesmysl, předpokládám že škola o tom vydala nějaké rozhodnutí. Takže důležité je potvrzení a zjistit do kdy trvá na konkrétní škole akademický rok? Jestli tomu dobře rozumím!
Ano, sama vidíte, že nestačí "jedna paní povidala" a že Vám musí předložit potvrzení školy o tom, který den je dnem přerušení. I pro dceru je to dost důležité potvrzení pro zdr.pojišťovnu, event. nároky z nem.poj. studenta atd. Do kdy trvá akad.rok na škole si zjišťovat nemusíte.
Tak mi to nedalo a zatelefonovala jsem na FÚ, rozhodující je zejména důvod přerušení, zda přerušila sama a nebo jí to přerušila škola. Daňové zvýhodění smí rodič pobírat nejdéle do konce měsíce ve kterém přerušila, takže pokud přeruší 20.6., nemá už přes prázdniny nárok!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 9. 2007 14:41
Prosím o radu, jedna z našich pracovnic mi dnes nahlásila přerušení studia dcery na VŠ k 1.10.2007, naposledy byla ve škole v 6/07(konec semestru), do kdy má pracovnice nárok na daňové zvýhodnění, někdo mi tvrdí že do 31.8. někdo až do 30.9.!Děkuji!