Re: živnost X dohoda o provedení práce
S tím přesným druhem živnosti by Vám poradili přímo na živnostenském úřadě až si budete živnostenský list zakládat.
Dohoda o provedení práce je do 150 h ročně, bylo by zřejmě nutné hlídat u jednotlivých zaměstnanců aby tento počet nepřekročili. DPP by byla asi nejjednodušší forma zaměstnání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 9. 2007 18:59
Dobrý den,
jsem student VŠ a chci si založit živnost, abych mohl na reklamních akcích (promotion, koncerty, výstavy..) zajišťovat hostesky, barmany, ochranku, dopravu a výdaje s tím spojené. Jakou živnost si mám zvolit? Tyto živnosti mi připadly vhodné: 102-reklamní činnost a marketing, 108-Pořádání výstav, veletrhů, přehlídek, prodejních a obdobných akcí, případně 117-Pořádání kulturních produkcí, zábav a provozování zařízení sloužících zábavě.
Především mě zajímá, zda budu moci těmto zaměstnancům (hostesky, barmani,...) vystavovat Dohody o provedení práce a platit je touto formou?
Děkuji za odpověď.