Re: Jak opravit účtování?
Ve skutečnosti té osobě to bylo vyplaceno pouze jednou a to tím převodem. Ale když to bylo zaúčtované i z pokladny, mám tedy i úbytek v pokladně (zda souhlasí účetní a fyzický stav v pokladně prosím nyní neřešme, znáte podnikatele, doupravuje se během roku..). Jedná se mi tedy o to správné zaúčtování, protože účetně to mám 2x vyplacené..
Tak udělejte storno, zrušení toho pokladního dokladu. Zuzik
Tak ho v pokladně vystornujte a zaúčtujte interně jako předpis, třeba pohledávku, aby DPH zůstalo v tom samém datu, vyjeďte si novou sestavu záznamní povinnosti k DP k DPH. Pak jen k pohledávce přiřaďte platbu přes BÚ.
Taková blbost a tolik starostí, že :-))))
Zuzik
Zdá se to jako blbost, ale s tou záznamní povinností to bude problém :-( účtuji v jiném programu než předchozí účetní a při importu dat se z jejího do mého programu nenatáhly potřebná data pro zpracování DPH a záznamky, takže ji znovu vyjet nemohu :-(((
Ano, na základě námi vydaným pokladním dokladem, kde je dokonce pod jeho číslem zaúčtováno několik menších dokladů, takže by neměl být problém ten daný jeden doklad (nikoliv ten pokladní) zrušit bez storna (můj účetní program to dovoluje) a zaúčtovat přes interní doklad a na záznamce to ručně opravit.
A jak bude předpis? Jako u faktury pr. 501/321, 343/321 nebo místo 321 použiji jiný účet?
Děkuji :-)
No já bych osobně dost váhala si odečíst DPH na základě Vámi vystaveného pokladního dokladu, případně jakéhokoliv Vámi vystaveného dokladu, třeba i interního. Jde o to, zda Vám dodavatel vystavil nějaký daň.doklad, podle kterého jste si mohli nárokovat odečet DPH !
Nebo v těch "několika" dokladech máte od dodavatele nějakou účtenku nebo daňový doklad ?
Pokud takový doklad vlastníte, pak můžete samozřejmě zaúčtovat tak, jak uvádíte přes nákladový a závazkový účet a podívejte se jak bylo zaúčtováno do banky, případně opravte proti ú 321. Jen nezapomeňte, že částka DPH na původním dokladu se Vám sníží, tak si to do záznamní povinnosti nějak poznačte a poznačte si to i k tomu dokladu, abyste po nějakém čase neměli honičku si vzpomenout.
Tak snad jsme se dobře pochopily ( jsme obě holky,že?) a vy to nějak zvládnete.
Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 9. 2007 11:31
Dobrý den, přebírám účetnictví po externí účetní a narazila jsem na chybičku. Zřejmě to není její chyba ale majitele firmy, že ji o tom neinformoval.
Jedná se o to, že v 1Q 2007 byl zaúčtován pokladní doklad (daňový) a zároveň majitel zaslal peníze z účtu za tento doklad člověku, který navíc není zaměstnancem firmy. Na výpise je vidět jméno a za co to je. Jak byste tuto platbu z účtu proúčtovali?
Napadlo mě zaúčtovat to jako mylnou platbu a nyní dát do pokladny ty peníze a spárovat to. Je to schůdné řešení?
Děkuji za vaše rady