Prodané zboží

• (neregistrovaný)

21. 9. 2007 20:23

Dobrý večer, prosím o radu. Dostali jsme od firmy (máme výhr. zastoupení na prodej jejího zboží) zboží - pro začátek - nekupovali jsme ho, tudíž není na skladě, na faktuře.... Teď ho chceme prodat, jak to udělat účetně?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 9. 2007 21:41

Dáša (neregistrovaný)

Re: prodané zboží
      Ani dodací list? To vám dali zboží jen tak ? Taky záleží na tom v jaké hodnotě je 1 ks- nemohlo by to být převzetí reklamního zboží a z něj prodej ?.

• 21. 9. 2007 21:57

Katka (neregistrovaný)

nic k tomu nemáme, jsou to hrnky s firemním logem. A poradíte mi taky na jaké účty to zaúčtovat?

• 22. 9. 2007 10:57

Jaromír (neregistrovaný)

Tomu, o čem píšete, se v Čechách říká "konsignační sklad". Pro vás z toho nic neplyne do té doby, než to zboží prodáte. Potom byste měli nahlásit v příslušném období (měsíci) vašemu dodavateli množství prodaného zboží a na základě toho by vám měli oni to prodané množství dodatečně vyfakturovat již klasicky a vy ho klasicky teprve "přijmout" na sklad (účetně). Pro vašeho dodavatele, pokud je plátcem DPH, ovšem plyne povinnost v okamžiku, kdy vám toto zboží na sklad dodal (bez dokladu) z něj odvést DPH, neboť se jedná o postoupení tzv. ekonomického vlastnictví. Doufám, že to není zahraniční firma......pak by se jim mohlo stát i to, že se podle zákona o DPH měli v ČR zaregistrovat jako plátci DPH a ze zboží to DPH odvést. To jen tak ve stručnosti, chtělo by to znát podrobnosti, aby bylo možno tyto věty více rozvést :-)

• 22. 9. 2007 12:49

Katka (neregistrovaný)

Vy mě teda děsíte!!!!! Kvůli 20 hrnkům takové peripetie???? Samozřejmě to je zahraniční firma...:-(

• 22. 9. 2007 18:20

Jaromír (neregistrovaný)

nechci vás vůbec děsit, to mne nenapadlo, že se tak vylekáte, ale radši si o té problematice něco přečtete, našel jsem vám na netu docela dobrý článek

http://exporter.ihned.cz/1-10083640-22401235-r00000_d-69

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).