Re: daňové zvýhodnění na dítě
já jsem popsala situaci u nezletilého dítěte
a Vám se jedná o zletilé dítě - já nevím, jak je to se svěřením u zletilých dětí, možná se nikomu do péče nedává (možná se jen určuje výživné pro oba rodiče, pokud dítě studuje), pokud by to ale takto bylo (že soud dítě nikomu do péče nesvěří), potom bych asi otci daň.zvýhodnění poskytla - pokud by byly splněny všechny další podmínky -(ale musel by od své bývalé manželky přinést potvrzení ze zaměstnání, že ona daň.zvýhodnění na toto dítě neuplatňuje)
ale nejsem si s tímto postupem jistá (určitě bych konzultovala na FÚ)
doufám, že se ještě někdo se svými zkušenostmi podělí
Re: daňové zvýhodnění na dítě
Rozhodující je, s kým dítě fakticky žije ve společné domácnosti, ať u zletilé nebo nezletilé. Měla jsem případ nezletilého dítěte, které bylo přiřknuto matce a po čase uteklo k otci a odmítalo se vrátit. Ten se s ním vydal na policici učinit hlášení, že dítě je u něj (jako že ho neunesl), byl sepsán zápis, že od toho a toho dne žije u otce a po konzultaci s FÚ jsem začala dávat slevu (tenkrát zvýhodnění) na dítě otci. Zároveň jsem kontaktovala zaměstnavatele matky, s účetní jsem promluvila jak se věci mají a ona matce slevu zastavila a napsala mně o tom potvrzení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 9. 2007 8:44
Prosím o posouzení nároku na daňové zvýhodnění u
zletilého dítěte. Rodiče jsou rozvedení a dítě bylo
svěřeno do péče matky. Rodiče se dohodli z důvodu
studia dítěte, že bude lepší bydlet u otce. Má otec
nárok na dańové zvýhodnění? Jak se to v tomto případě prokazuje?
Děkuji za pomoc Péťa