Re: Průměr na nemoc
U DPČ musíte dát pozor, kdy měl naposledy poj.příjem., kvůli správnému spočítání OL.Jinak máte to dobře,pro výpočet průměru se započítávají všechny příjmy(dokonce i v měsících, kdy nebyly pojištěné) a všechny kal.dny, i když v nich nebyly příjmy. Vy byste vyplácela tuto nízkou dávku PPM a zaměstnankyně si musí požádat na dávkách SSP o doplatek do výše rodič.příspěvku po celou dobu pobírání PP. ( předloží Vám k vyplnění jejich formulář o výši a době pobírání PPM).
Re: Průměr na nemoc
Když bude mít PPM od října, předpokládala jsem, že byla při skončení DPČ 30.. určitě těhotná, měla by OL 6 měsíců,pokud by nebyla na DPČ místo svého zaměstnání.Proto jsem psala, že také záleží,kdy měla naposledy příjem,předpokládám, že to nebyly ty poslední, ale pochopila jsem otázku tak, že to bylo 6 měsíců během celého roku uzavřen é dohody.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 9. 2007 9:16
Zaměstnankyně pracovala od 1.9.2006 do 30.8.2007 na DOPČ. Z toho 6 měsíců neměla příjem. Za zbývajících 6 měsíců tvoří celkový příjem je 8113,-Kč .V říjnu nastoupí na mateřskou dovolenou. Průměr mi vyšel 8113/365=22,23 Kč. Je to správně? Vyplácí se i takto nízká PPM? Děkuji za radu.