Průměr na nemoc

• (neregistrovaný)

25. 9. 2007 9:16

Zaměstnankyně pracovala od 1.9.2006 do 30.8.2007 na DOPČ. Z toho 6 měsíců neměla příjem. Za zbývajících 6 měsíců tvoří celkový příjem je 8113,-Kč .V říjnu nastoupí na mateřskou dovolenou. Průměr mi vyšel 8113/365=22,23 Kč. Je to správně? Vyplácí se i takto nízká PPM? Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 9. 2007 12:43

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Průměr na nemoc
      U DPČ musíte dát pozor, kdy měl naposledy poj.příjem., kvůli správnému spočítání OL.Jinak máte to dobře,pro výpočet průměru se započítávají všechny příjmy(dokonce i v měsících, kdy nebyly pojištěné) a všechny kal.dny, i když v nich nebyly příjmy. Vy byste vyplácela tuto nízkou dávku PPM a zaměstnankyně si musí požádat na dávkách SSP o doplatek do výše rodič.příspěvku po celou dobu pobírání PP. ( předloží Vám k vyplnění jejich formulář o výši a době pobírání PPM).

• 25. 9. 2007 12:48

Jiřka (neregistrovaný)

Paní Jiřino, teď si nejsem jistá, jestli jí dohoda skončila 30.8., bude mít nárok na mateřské dávky, když je má pobírat až po jejím skončení od řííjna?

• 25. 9. 2007 13:38

JiřinaH. (neregistrovaný)

Když bude mít PPM od října, předpokládala jsem, že byla při skončení DPČ 30.. určitě těhotná, měla by OL 6 měsíců,pokud by nebyla na DPČ místo svého zaměstnání.Proto jsem psala, že také záleží,kdy měla naposledy příjem,předpokládám, že to nebyly ty poslední, ale pochopila jsem otázku tak, že to bylo 6 měsíců během celého roku uzavřen é dohody.

• 26. 9. 2007 6:41

Blanka (neregistrovaný)

Děkuji moc za rady. Poslední příjem měla za měsíc květen 2007. Takže PPM jí budu vyplácet.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).