Re: Zrušení funkce jednatele
Ná základě toho, co píšete, lze těžko kvalifikovaně radit, ale asi bych to viděl na zrušení společnosti dle § 68 odst.6, což by bylo ale nutno konzultovat s právníkem a podat návrh soudu.
Vy jako jednatel můžete dle § 66 odstoupit, ale musíte to oznámit orgánu, který Vás menoval-VH. Nevím, zda je to reálné, ale ve Vašem případě bych rychle konal a vycouval z toho, protože jako jednatel odpovídáte ze vše podle obch.zákoníku a mohly by s tím být v budoucnu problémy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 9. 2007 13:06
Před 11 lety jsem se stala jednatelkou spol.s.r.o. se zahraničním společníkem, původně na přechodnou dobu z důvodů komplikací při zakládání této společnosti se zahraničním jednatelem. Bohužel zahraniční společník a jeho potencionální, budoucí zahraniční jednatel se nedohodli na podmínkách a tudíž jiný jednatel jmenován nebyl a v této funkci jsem zůstala. Vykonávala jsem činnost pro zahraniční firmu na území ČR, se kterou měl zahraniční společník v Čechách založené spol. s r.o. provizní smlouvu. Tato provizní smlouva mezi oběma zahraničními společnostmi byla po určité době zrušena a tudíž zahraniční společník spol. s.r.o. přestal hradit náklady, spojené s provozováním společnosti s.r.o. na území ČR. Na mé požadavky o provedení změny jednatele nebo likvidaci společnosti reagoval společník tím, že se mám snažit společnost prodat. To se mi však stále nepodařilo, předtím jsem zrušila nájemní smlouvu, protože náklady na pronájem spol. bych musela hradit sama. Jakým způsobem se mohu zbavit této své funkce jednatele a tím zodpovědnosti, z toho vyplývající, pokud firma jako dosud nebude reagovat na mé požadavky o zrušení mé funkce jednatele a nejmenuje nového jednatele nebo nerozhodne o zrušení společnosti? Jaké finanční postihy mohu očekávat jako jednatel v případě kontroly ze strany živnost.úřadu, kterému jsem neoznámila zrušení nájemní smlouvy, pokud tento provede kontrolu? Každý rok odevzdávám za společnost daňové přiznání, ze kterého vyplývá nulová činnost společnosti. Velice děkuji.