Re: Jaký dárek zaměstnancům?
Víno myslím ano (tzv. tiché víno), ale kolekci nebo bonboniéru do nákladů? (byť s logem)
ZDP limituje reklamní předměty pouze v § 25/1/t: "...Za dar se nepovažuje reklamní nebo propagační předmět, který je opatřen obchodní firmou nebo ochrannou známkou poskytovatele tohoto předmětu nebo názvem propagovaného zboží nebo služby, jehož hodnota bez daně z přidané hodnoty nepřesahuje 500 Kč a který není s výjimkou tichého vína předmětem spotřební daně"
To je vše. Takže vylučujeme cigarety, alkohol, šumivá a likérová vína, PHM a vše nad 500 Kč bez DPH (pro neplátce s DPH). Dle možností, příp. estetického cítění si dárce nechá své logo zvěčnit na reklamní předmět, připraví si samolepky nebo použije razítko, aby naplnil poslední zákonnou podmínku.
Dárce má před sebou široké spektrum věcí vhodných jako reklamní předměty. Počínaje vínem (to je fenomén posledních dvou let), pokračuje čokoládou, kolekcemi, bonboniérami, kávou, čajem, medem, salámem, klobásami, dárkovými balíčky, kosmetikou, drogistickým zbožím, ručníky, osuškami (logo přímo ve vzoru - od výrobce), různými druhy oblečení, turistických potřeb, her atd.
Nedaňově lze v podstatě cokoliv. Mně by se líbil raut s grilovaným prasetem, jako dárky by se rozdávaly třeba lístky do sauny nebo na striptýz :-))))
Ale vážně : to co lze daňově už Vám tady bylo popsáno a mně se líbí třeba ty ručníky, ty se dají šoupnout do nákladů i bez loga, ne ?
A nestrašte už teď vánoci, dostávám depku :-)))
Zuzik
Ručníky nebo osušky jsou bezva nápad. My každý rok dáváme kabelku s becherovkou, čokoládami, fíky, datle, plech. ananasu, buráky, chipsy, asi za 400 Kč. Všechno to šlo nedaňově. Takže letos bych koupila každému osušku, kolekci a na ni logo a nedaňově by byly ty bechery (to by chlapi byli zklamaní, kdyby nedostali becherovku). Taky jsem myslela na nějaké nářadí - jsme kovovýroba.
S FKSP mě netrapte, fakt o tom nemám páru :-) raut a večůrek bude školení - pronájem místnosti, to je v poho, na to jsou v hospodách zvyklí. Já mám limit na dáreček 200 kč, takže houby ručník. švagrová má totiž jeden od Walmarku, ti bych řekla mají peněz dost a stejně to je prý šunt na naštvání.
Kolekci jsem si už dohodla s jednou reklamkou, to vyřešíme. a k tomu dostanou buď fleece čepici nebo létající talíř (frisbee), uvidím.
Vánoce jsou za dvěřmi!!! :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
25. 9. 2007 14:28
Jaký dárek můžu dát zaměstnancům na vánočním večírku, abych si to mohla dát do nákladů?
Opravdu to můžou být jen věci, které vykžeme jako reklamní předměty pro zákazníky?
Jaké máte zkušenosti?