Re: leasing os.aut. nad 1.500.000
Limitace platí od roku 2004 (tehdy 900 tis. Kč). Máte leasing od roku 2004 nebo dříve? Lze Vašemu dotazu rozumět tak, že jste daňově uplatnili celou hodnotu leasingových splátek, i když mělo být kráceno?
Z leasingového nájemného se dají vyloučit částky pojistného, ale zbytek musí být limitován. Žádné dodaňování ex post v tomto případě nebude akceptováno.
Především je třeba upřesnit dotaz.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 9. 2007 17:11
Prosím o radu, tento rok jsme ukončili leasing osobního automobilu. Součet splátek společně se zálohou je 3030000, tudíž mi vychází, že bychom měli 1.530.000 dodanit, ale podle leasingové smlouvy je konečná kupní cena jen 2.490.000, o zbytku částky jsem se nikde ve smlouvě nedočetla. Nevím tedy, jestli mám vycházet z částky uvedené na leasingové smlouvě a zbytek nechat v nákladech (nejspíš se jedná o služby nebo provizi leasingové spol.) nebo mám vycházet ze součtu splátek a zálohy.Děkuji za radu :-)