Re: zapůjčení zboží
Standardně byste vedla to zboží v tzv. konsignačním skladu, ale v tom by stejně musela ta firma odvést DPH z tohoto zboží. Takhle vám ho vyfakturovali s dlouhou splatností (tím jste si mohla uplatnit odpočet DPH vy) a pokud s nimi máte dohodu, že co neprodáte, nebudete platit, pak jsou různé možnosti. Buď vezmou neprodaný zbytek zpátky a vystaví třeba dobropis, nebo vám třeba prodlouží splatnost u té faktury, nebo budou tolerovat, že budete po splatnosti té původní faktury, to záleží, jak jste se s nimi dohodla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
28. 9. 2007 16:53
Firma mi dodala zboží s tím, že zaplatím v prosinci jenom to co jsem prodala. Se zbožím jsem dostala fakturu splatnou v prosinci, kde je uvedené všechno půjčené zboží. Dám si jí teď do účetnictví a hned se mi odečte DPH. Není mi jasné jak to udělám v prosinci, když prodám třeba polovinu věcí z faktury, kterou mám už dávno přijmutou v účetnictví.Neměla jsem dostat se zbožím spíš nějaký zápůjční list?
Díky za radu Iva