Re: OČR, příspěvek na péči - neschopenka
Ano, OČR budete mít placených prvních 9KD (pokud bude trvat OČR déle a budete mít doloženo, potom budete mít dny omluvené, ale neplacené)
pokud byste byl práce neschopný sám (měl neschopenku "na sebe", potom ji budete mít placenou) musíte být ale nemocný - jen tak Vám ji lékař asi nenapíše
bylo by nejvhodnější, kdybyste se šel přímo zeptat na místo, odkud je Vaší manželce vyplácen příspěvek na péči o dcerku (určitě by se to dalo zařídit, abyste tento příspěvek pobíral Vy)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 10. 2007 14:25
Dobrý den
Manželka pobírá příspěvek na péči na naši nemocnou 2 letou dcerku.Je rizikově těhotná a nastoupila na pobyt do nemocnice.Termín porodu Leden 2008.Já Otec jsem nyní dostal na dcerku OČR, ale prý jen na 9 dní.Pak mohu míti neschopenku, ale tu už prý nebudu mít hrazenou.Poraďte zdali si mám to opatrovnictví vyřídit já a manželka by šla na neschopenku do porodu a nebo to jde i jinak?