Re: Výměna řidičského průkazu.
V novinách byly rozebírány různé otázky ohledně výměn řidičáků. Byla tam i otázka, jako je Vaše. Pokud už řídit nebude a řidičák bude neplatný, je povinen ho odevzdat. Pokud by si ho nechal a nevyměnil ani nevrátil, může dostat pokutu, i když už neřídí.
Re: OT: Výměna řidičského průkazu.
Když víte, že už nikdy řídit nebudete - proč řidičák nevrátíte a je po problému ?
Re: OT: Nevyřízená změna bydliště?
A změnou bydliště došlo i ke změně příslušného okresního úřadu?
Pokud ne, tak Vás mohu ujistit, že jsem si před měsícem taky měnila růžovou knížečku, kde jsem měla ještě 15 let starou adresu
a bez problémů. Pokud jste změnili i okres, pak doporučuji kontaktovat příslušný dopr.odbor a zeptat se na to, kam máte ten řidičák jít vyměnit nebo odevzdat.
za sedm let nezměněný údaj v občance (stav) jsme dostali pokutu 3000. za nenahlášení změn je pokuta až 30000 a mají na to tabulky v závislosti na době:-((
v řidičáku se bydliště neuvádí, jen okres. pokud změníte okres, nenahlásíte, pokuta podle stejnýho paragrafu 200/1990 - tuším §46:-((
Navazuji na přechozí - mám občanku vydanou v roce 1999 platnou do roku 2009, na MÚ mi řekli, že musím mít do konce letošního roku novou, v MF Dnes jsem četla, že OP se mění vydané v roce 1998 a dříve. Mohl byste mi někdo prosím potvrdit, že s tou mojí vydanou v roce 1999 můžu ještě fungovat? Na MÚ už se ptát nechci. Nebo mě odkázat někam, kde si o tom můžu něco přečíst.
Děkuji.
Dnem 31.12.2007 skončí platnost OP bez strojově čitelných údajů vydaných do 31.12.1998. Platí i pro OP s uvedením"bez omezení".
Tuto info jsem získal z MÚ u nás, telef.ověřil a potvrdili, že je to tak.
Akorát nevím, co jsou to strojově čitelné údaje.Chacha, už z těch výměn blbnu.
Jo, to asi blbnem všichni. Přesně tak, jak jste to napsal, jsem to četla v novinách. Asi se přece jen na MÚ vypravím, pokutu riskovat nechci. Kdyby se nechaly doklady doběhnout podle platnosti, předešlo by se zmatkům a frontám na úřadech. Ach jo, jak já ty fronty a všelijaká nařízení co a jak a kdy musím nesnáším. Děkuji pájovi za odpověď.
Je to pravda,přesně tak, mám taky OP do konce r.98 a měním si, už je někde na cestě mezi Prahou a mou maličkostí.
Eště že je to vše aspoň zadara :-)))
Jediný průšvih, který mám je propadlý pas asi dva roky. Tak za to jsou taky pěkné pálky! Asi raději nepojedu nikam, kde je pas potřeba :-))))
Malé fronty na úřadech a hezký den přeje Zuzik
koukám, že mám průšvih asi taky
to chcete říci, že se vystavuji nějakému postihu za to, že mám doma několik let propadlý pas - do okolních států ho již nepotřebuji, tak proč vyhazovat peníze za nový (a to, že bych měla propadlý vrátit, nad tím jsem ani neuvažovala)
na co všechno tady vedené diskuze nejsou dobré...
Já mám růžový řidíčák z r.1974, kde je bydliště uvedeno, změnu bydliště mám v rámci okresu. Takže bych měl požádat jednak z důvodu platnosti do konce roku, nebo z důvodu změny bydliště, tak nevím, který formulář při žádosti použiji ,nebo snad z důvodu změny bydliště se už nepodává?
Laďo, Vy si musíte do konce roku nechat vystavit nový ŘP a na žádost už uvedete svou správnou adresu, kterou máte v OP. Stará adresa už nikoho nezajímá, je to v okrese, tak se nic neděje.
Pokud nebudete mít k 1.1.08 nový ŘP, tak se vystavujete velké pokutě. Zatím je bez pardonu 30tis.Kč, v návrhu změn je její snížení, ale víte jak to u nás chodí. Tak ruky na bradavky(svoje) a mrskejte s fotkou,občankou a starým řidičákem na nejbližší okres.
Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 10. 2007 21:04
Má povinnost vyměnit si ŘP i ten, kdo už třicet let neřídí a nikdy už řídit nebude? Respektive, pokud ŘP nevymění, bude sankcionován? Děkuji.