Re: Můžu vyhodit neplatnou fakturu?
Jinou už tam nenacpu, pže do září už nic nemám, ale vím, že než jsem převzala agendu, řešila to kolegyně tak, že místo faktury přiložila papír, že "faktura s číslem ..xxx.. nebyla vystavena". Tehdy jí program špatně vygeneroval čísla v řadě. Druhá firma totiž tu fakturu vůbec neobdrží. Monika.
Re: Můžu vyhodit neplatnou fakturu?
Řeším to stejně jak popisujete. Problém v tom nevidím. Externí firma měla kontrolu z FÚ a prošlo to ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 10. 2007 10:21
Dobrý den,k poslednímu dni měsíce září jsem vystavila faktury za nájem pěti našim podnájemníkům. Dnes mi kolegyně řekla, že jedna firma zde byla jen do srpna. Když faktruru jen tak vyhodím do koše, bude mi chybět v číselné řadě, v případě, že zadám storno, vytvoří se mi další doklad (stornovací) a objeví se to i v DPH. Nájemníkovi faktura poslaná nebyla, takže bych ji nejraději jednoduše vyhodila a udělala poznámku, že faktura s pořadovým číslem nebyla vystavena. Nevím však můžu-li to takhle udělat. Poradíte mi? Děkuji Monika