Vyplatí se být plátcem DPH?

• (neregistrovaný)

2. 10. 2007 12:50

Dobrý den,ráda bych se zeptala, jestli můžeme nějak prodělat, když budeme plátci dph.
    Ted plátci nejsme a nevím o jak velkou měnu se jedná. Když vyrobím výrobky v hodnotě 10 000,- tak si k tomu přičtu vypočítané DPH a pak to odvedu státu. Tak že mi z toho vyplývá, že na tom nijak zbankrotovat nemůžu, protože se to vyrovná.
    Plus je ještě v tom, že když si něco koupím tak si to dph můžu odečíst.
    Chápu to tak zprávně?
    Moc děkuji. S pozdravem Šmejdová

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 10. 2007 13:27

Ma (neregistrovaný)

Re: Vyplatí se být plátcem DPH?
      Myslím,že chápete správně. Pro ČR. K výrobku - nejspíše 19% DPH. tj za výrobky 10 000,- bude celková faktura 11 900,- Kč. - Celou vám ji zákazník uhradí a vy 1900 odvedete státu. Musíte si také zvážit - kolik máte zákazníků - neplátců DPH - těm by se potom výrobek o DPH prodražil a je otázka zda by pro něj zůstal zajímavý.
      Na druhé straně když obdržíte fakturu, pokladní doklady a v ní DPH - tak si jej budete nárokovat od státu. Nevím s čím obchodujete - ale je i docela možné, že se dostanete do režimu - odpočet DPH - kdy vznikl větší nárok než povinnost - a stát vám vrací za DPH peníze.
      Doporučuji si to všechno dobře spočítat a promyslet. V EU to je jiné - ale to asi neřešíte.

• 8. 10. 2007 11:11

Šmejdová (neregistrovaný)

Re: Vyplatí se být plátcem DPH?
      Moc děkuji za odpověď, jsem ráda že jsem to pochopila správně.
      S pozdravem Šmejdová

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).