Re: Pravidelné odpočty DPH
No samozřejmě může vyvstat celkem logická otázka, proč to stále děláte a jestli všechny vaše výdaje jsou ekonomicky odůvodněné v plné výši. Jestli byste neměl do výdajů i do odpočtů dph dávat třeba jen polovinu = poměrnou výši výdajů, které opravdu souvisejí s vašimi příjmy. Ale můžou na to být různé názory jak u účetních, tak i u správců daně. V každém případě je na vás, jak si to obhájíte a jak umíte přesvědčovat ;-) Počkejte si na další názory.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 10. 2007 19:39
Dobrý den.
Pracuji na plný úvazek a k tomu mám živnostenský list na pronájem koní na vyjížďky do přírody. Taktéž jsem plátce DPH. Vzhledem k faktu, že kšeft už není zdaleka takový jako dřív (velká konkurence v okolí), jsem už delší dobu stále ve ztrátě a také si pravidelně žádám o navrácení přeplatku DPH.
Existuje nějaký legální důvod, proč by se toto finančnímu úřadu nemuselo líbit = neplatím totiž ani daň ze zisku (podnikání mám jako vedlejší činnost), ani DPH.