Re: EXEKUCE - prosím!!!!!!!!!!
Vykřičníky počítáte, ale částky jste jí nenapsali....... nojo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
exekuce se provádí z čistého příjmu (tj. i z nemoc. dávkek)
čistý příjem - 3856,67 (povinný) - 964,17 (manželka) - 964,17 (dítě) = xxxxx
pokud je xxxxx větší než 5785 Kč, potom xxxxx - 5785 = yyyyy (to zabavíte plně)
yyyyy + 2/3 z 5785, tj. 3856 = xyz (to odvedete)
dokud nedostanete uvědomění, že nabylo právní moci, tak provádíte srážku a deponujete na svém firemním účtu - až nabyde PM, potom odešlete na uvedený účet (popř. vrátíte zaměstnanci - ale to se stává opravdu jen výjimečně)
Nezabavitelné částky: 3856.67 je základní nez.částka.
964,17 je nez.částka na manželku a každé dítě.
Takže u Vašeho zaměstnance bude základní nezabav.částka celkem 5785,-.
Zatím budete pouze srážet zaměstnanci ze mzdy. Až dorazí oznámení o nabytí právní moci, začnete posílat na Fú.
Mimochodem- mě dorazilo nabytí právní moci po roce! Docela jsem na to koukala :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 10. 2007 7:58
Prosím o pomoc - poprvé mi přišla exekuce na jednoho našeho zaměstnance. Je to z FÚ, tzn. přednostní. Má manželku a dítě. Jaké jsou prosím částky, které mu nesmím zabavit? Dále mi zarazilo, že v exekuci je napsáno, že obdržím ještě nabytí právní moci. To znamená, že nežli to nabyde právní moci, tak tuto částku musím deponovat? Děkuji - omlouvám se ale v tomle jsem laik.
Daniela