Rozúčtování v PÚ

• (neregistrovaný)

3. 10. 2007 11:33

Chtěla jsem se zeptat je zákonem dané, aby v podvojném účtování bylo na každé faktuře jak odeslané tak došlé razítko s rozúčtováním (košilka) anebo stačí na konci každého měsíce vytisknout souhrnný seznam faktur s rozúčtováním? Mě jde o to, zda musím každou fakturu zvlášť razítkovat a rozepisovat účtování. Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 10. 2007 12:09

eva (neregistrovaný)

Re: rozúčtování v PÚ
      Já osobně tuto sestavu (likvidační razítko či košilku) tisknu průběžně po zaúčtování faktur a na jednotlivé faktury lepím, většinou ze zadní strany. Pro kontrolu účtování (nejenom z FÚ) je dobré vědět, kam bylo zaúčtováno, než hledat v seznamu.

• 3. 10. 2007 14:50

L. (neregistrovaný)

Já jednotlivé faktury nepopisuju,ale na konci měsíce tisknu souhrn faktur s rozúčtováním.(Je to přehledné,pokud potřebuju-vyndám jen seznam s kontací.Kontrolu z FÚ jsme už taky měli,a nebyl v tom žádný problém.)

• 3. 10. 2007 14:58

Jaromír (neregistrovaný)

Já myslím, že je úplně zbytečné cokoli tisknout, i třeba měsíčně, rozhodující je splnit ustanovení § 33 zákona o účetnictví a být schopen pro účely kontroly převést účetní záznamy do "formy, v níž je jejich obsah pro fyzickou osobu čitelný" (citát)

• 4. 10. 2007 10:34

vv (neregistrovaný)

Přesně tak. Vydané faktury účtuji tak, že celý soubor fa přetáhnu do účetnictví, takže žádnou košilku nelepím, ani nemám na fa žádný rozpis a také nic netisknu. Všechno mám jen v počítači. Vytisknu v případě potřeby. Kontrolu z FÚ jsme měli a nebyl žádný problém. Když chci zjistit, jak je fa zaúčtovaná, dívám se stejně do počítače. Co mi pomůže rozpis na košilce, když se může někdo uťuknout?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).