OT nabourané auto

• (neregistrovaný)

4. 10. 2007 8:15

Dobrý den,
    měla jsem půjčené auto z autopůjčovny a v zahraničí jsem ho nabourala. Firmě jsem zaplatila spoluúčast na nehodě. Policii jsem nezavolala, i když jsem podle smlouvy měla. Firma, které vůz patří teď nechce uhradit škodu majiteli druhého vozu, který jsem nabourala a majitel druhého vozu to chce po mně, i když já majitel vozu nejsem. Firma má sjednané povinné ručení, tak by se to mělo uhradit z toho?
    Předem děkuji za brzkou odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 10. 2007 8:59

anonymous (neregistrovaný)

Re: OT nabourané auto
      To, že jste nezavolala policii k této nehodě je porušením zákona, nejenom smlouvy a problém bude dost velký. V první řadě se domluvte s firmou, ať zjistí postoj její pojišťovny k případné úhradě z povinného ručení. Je možné, že to uhradí a po vás budou vymáhat třeba určitou část plnění.

• 4. 10. 2007 9:55

DS (neregistrovaný)

Bohužel jsem nebyla upozorněna, že k nehodě musím volat policii a měla jsem za to, že do určité částky nemusím.
      Takže to znamená, že náhradu škody musím uhradit ze svých peněz, abych pak třeba neměla ještě větší výdaje ohledně autopůjčovny?

• 4. 10. 2007 13:27

anonymous (neregistrovaný)

Ne, já si myslím, že první je především potřeba znát stanovisko pojišťovny u které je vozidlo, kterým jste bourala pojištěno. Protože pokud mě paměť neklame, tak plnění tomu druhému řidiči musí provést pojišťovna, ale ta potom může určitou část vymáhat po vás. Pokud jste si s druhým řidičem předali potřebné informace, tak on by měl vyplnit formulář a žádat plnění od pojišťovny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).