Re: Dotaz z mezd - jaký příplatek ??
bojím se bojím, že vzhledem k tomu, že to nebyla klasická čtvrteční směna, ale přesčas, tak se příplatku za svátek od půlnoci nevyhnete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 10. 2007 11:14
Dobrý den, prosím nějakou zkušenou mzdovou účetní, jestli by mi neporadila, jak zaplatit zaměstnance v této situaci:
27.9. odpolední směna (14-22h) - zaměstnanec byl přesčas do 04.30 hod ráno. Docházkový systém mi to zpracoval jako 6h přesčas - příplatek 25%. Nejsem si jistá, zda by neměl zaměstnanec
mít 2h přečas 25% (22-24h dne 27.9.) a 100% příplatek jako práci ve svátek (00-04,30 hod 28.9.). A jak proplatit zbytek svátku, pokud by byla správně ta druhá možnost - jen 3,30 hod ???? S těmi příplatky mám stále problém, zdá se mi, že v zákoníku práce se to nedá vyčíst (zaměstnanci nechtějí náhradní volna, ale chtějí si vydělat na přesčasech:-(((( Poradí mi někdo ????? Děkuji předem.