Re: dohoda o provedení práce
>prosim pomoc, chci zamestnat osobu na dohodu o
>provedení práce. vim kdyz toje do 5000kč podleha srazkové
>dani.
Pokud u Vás nepodepíše prohlášení k dani, pak srazíte daň 15%. Při podepsaném prohlášení byste danila podle tabuleka a srážela zálohovou daň.
dejme tomu ze ho zamestnam od pristiho pondeli, do
>kdy jsem povinna se nahlasit na FU jako platce dane
>srazkovou dani.
Daň odvádíte do konce měsíce, který následuje po výplatě dohody. Do té doby by o Vás měli vědět:-)
> Sp a ZP se neodvadi.mam jeste nejakou jinou
>povinnost?
Ne.
a danove priznani pak musim podat do konce ledna
>2008. na teto sikusi jsem totiz vycetla , ze do konce
>nasledujiciho mesice a nejak se mi to nezda.
Začátkem roku 2008 (přesný termín si nepamatuji, někdy v únoru) budete podávat vyúčtování srážkové daně - žlutý dvoulist.
>kdyby to bylo na 5000kc, tak bych se musela prihlaseit
>k dani z prijmu FO ze zavisle cinnosti?
Ano.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 10. 2007 16:01
prosim pomoc, chci zamestnat osobu na dohodu o provedení práce. vim kdyz toje do 5000kč podleha srazkové dani. dejme tomu ze ho zamestnam od pristiho pondeli, do kdy jsem povinna se nahlasit na FU jako platce dane srazkovou dani.
Sp a ZP se neodvadi.mam jeste nejakou jinou povinnost? a danove priznani pak musim podat do konce ledna 2008. na teto sikusi jsem totiz vycetla , ze do konce nasledujiciho mesice a nejak se mi to nezda.
kdyby to bylo na 5000kc, tak bych se musela prihlaseit k dani z prijmu FO ze zavisle cinnosti?