Dohoda o provedení práce

• (neregistrovaný)

4. 10. 2007 16:01

prosim pomoc, chci zamestnat osobu na dohodu o provedení práce. vim kdyz toje do 5000kč podleha srazkové dani. dejme tomu ze ho zamestnam od pristiho pondeli, do kdy jsem povinna se nahlasit na FU jako platce dane srazkovou dani.
    Sp a ZP se neodvadi.mam jeste nejakou jinou povinnost? a danove priznani pak musim podat do konce ledna 2008. na teto sikusi jsem totiz vycetla , ze do konce nasledujiciho mesice a nejak se mi to nezda.
    kdyby to bylo na 5000kc, tak bych se musela prihlaseit k dani z prijmu FO ze zavisle cinnosti?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 10. 2007 18:27

ZdenaR (neregistrovaný)

Re: dohoda o provedení práce
      >prosim pomoc, chci zamestnat osobu na dohodu o
      >provedení práce. vim kdyz toje do 5000kč podleha srazkové
      >dani.

Pokud u Vás nepodepíše prohlášení k dani, pak srazíte daň 15%. Při podepsaném prohlášení byste danila podle tabuleka a srážela zálohovou daň.

dejme tomu ze ho zamestnam od pristiho pondeli, do
      >kdy jsem povinna se nahlasit na FU jako platce dane
      >srazkovou dani.

Daň odvádíte do konce měsíce, který následuje po výplatě dohody. Do té doby by o Vás měli vědět:-)

> Sp a ZP se neodvadi.mam jeste nejakou jinou
      >povinnost?

Ne.

a danove priznani pak musim podat do konce ledna
      >2008. na teto sikusi jsem totiz vycetla , ze do konce
      >nasledujiciho mesice a nejak se mi to nezda.

Začátkem roku 2008 (přesný termín si nepamatuji, někdy v únoru) budete podávat vyúčtování srážkové daně - žlutý dvoulist.

>kdyby to bylo na 5000kc, tak bych se musela prihlaseit
      >k dani z prijmu FO ze zavisle cinnosti?
      Ano.
      >

• 4. 10. 2007 18:34

ZdenaR (neregistrovaný)

Re: dohoda o provedení práce
      K registrační povinnosti na FÚ:

§ 33/4 ZSDP "Plátce daně je povinen podat přihlášku k registraci u správce daně nejpozději do patnácti dnů od vzniku povinnosti srážet daň nebo zálohy na ni nebo daň vybírat"

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).