Náhrada jízdeného při přeložení

• (neregistrovaný)

5. 10. 2007 7:59

Dobrý den, došlo k přeložení zaměstnance - má přechodné ubytování, fy mu ho bude hradit příspěvkem do mzdy, pak zdaním, odvedu pojistné, do smlouvy mu dali také 20.000 paušálem náhradu k návštěvě rodiny - dle mého názoru je to pro zaměstnance benefit, on není na služ.cestě, pak se nejedná o klasickou cest.náhradu, těch 20000 zdaním a odvedu pojistné?myslím si to dobře ? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 10. 2007 9:33

jojo (neregistrovaný)

změna- náhrada jízdeného při přijetí
      tak už je to jinak- fy uzavřela se Z-cem dohodu § 177 o poskytování náhrad při přijetí do zaměstnání 10 000 měsíčně. Probrala jsem se ZP, cestovními náhradami a čím víc do toho "pronikám",tím víc se ztrácím. Vychází mi z toho, že je omezeno max.na 4 roky při PS na dobu neurčitou, cesty do zaměstnání a zpět nejsou považovány za pracovní cesty, ale v tomto případě se jedná o cestovními výdaje, za které poskytuje zaměstnavatel zaměstnanci cestovní náhrady, které vzniknou zaměstnanci v souvislosti s § 152 e) takže mi z toho vychází, že těch 10000 měsíčně jsou cestovní náhrady, tzn. nejsou předmětem daně, ani SP a ZP ? Jsem v tomto začátečník naprostý, prosím poraďte, děkuji. Pokud píšu blbiny, tak mě omluvte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).