Ještě jednou-zákonné poj.odpov.za škodu

• (neregistrovaný)

5. 10. 2007 8:32

Prosím ještě věcička: do 31.10.2007 zaplatím 3 a 4 kvartál 2007-platí se dopředu, jak jsem pochopila, musíme se přihlásit a kde? A pak na jaký účet zaplatit-všichni platí na kooperativu? Z jaké částky se to počítá? Děkuji moc - dělala jsem to pro s.r.o. před 8 lety a už jsem z toho vypadla.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 10. 2007 8:50

jana (neregistrovaný)

Re: Ještě jednou-zákonné poj.odpov.za šk
      Platí se buď kooperativě nebo České pojišťovně. Je to rozlišené podle zákona. Pokud firma vznikla po roku 1992 tak spadá ke Kooperativě. A počítá se to z vyměřovacího základu (co se posílá na sociálku). SAzba je v zákoně 125/1993 Sb..já jsem si osobě na kooperativu volala a oni mi ji řekly. A jestli jsem posílala přihlášku, tak to už nevím. Ale telefonicky mi poradili a byli docela příjemní.

• 5. 10. 2007 8:57

M (neregistrovaný)

Musíte si tam zajít a vyplnit přihlášku. Pokud máte zaměstnance už déle dostanete asi nějaké penále. Taky jsme se přihlašovali dodatečně a dostali jsme je. Požádali jsme o prominutí a část nám odpustili. Platí se dopředu na čtvrtletí a počítá se za předešlé čtvrtletí. Např. V lednu zaplatíte na 1,2,3 a spočítáte to z vyměřovacích základů 10,11,12.

• 5. 10. 2007 9:40

Jana (neregistrovaný)

na www.koop.cz máte přehledné podrobné informace, včetně přihlášky, stačí vyřídit poštou..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).