Re: Baťoh 2008 jde do tiskárny
>"Vznikl proto téměř dvousetstránkový, obtížně
>srozumitelný konglomerát. Norma je proto podle některých
>posudků, které mám k dispozici, nepřehledná a její
>legislativní zpracování nevalné," napsal Klaus v odpovědi
>Filipovi."
>On to snad i četl! :-))
>
Neexistuje nějaký srozumitelný přehled všech změn?
Na čtení 200 stránkového elaborátu jaké slovo se přidalo nebo ubralo se necítím.
ano, také jsem se už tuto novinu dozvěděla - už se "velmi těším"
teď zvažuji - jít na školení letos nebo až začátkem příštího roku, kdy už bude snad vše jasné
mám obavy, že poslanci odsouhlasí novely ještě během vánočních svátků - jako v loňském roce - zakoupila jsem knihu na výpočet nemoc. dávek a je mi k ničemu - ještě štěstí, že po mně nikdo nechtěl v práci, abych ji zaplatila sama
No, ono by to chtělo baťoh přečíst již ze sněmovního tisku 222. Navíc je tam důvodová zpráva, jak je to vlastně myšleno.
Zrovna dnes jsem odpovídal na dotaz, jestli darovat nemovitost letos nebo příští rok. V lednu již může být pozdě.:-))
Nebo zálohy na soc.+zdr., v lednu může být pozdě.
Ale nechci se vnucovat, i když mám pravdu! :-))
Hezký víkend!
Dobrý den,
S tím soc. a zdrav. je to fakt, bude lepší asi zaplatit zálohy ve 100% předpokládané výši a mít je daňově uznatelné v roce 2007. V lednu 2008 už bude jaksi pozdě. A copak jste zjistil ohledně darování nemovitosti? Proč to nebude v roce 2008 výhodné?
Díky.
Doufám, že slunečný bude. U nás je hnusně a byla bouřka s kroupama.
Po proboxování sněmovnou bylo stejně celkem jasné, že to projde.
Jsem zvědavá na to, zda to dá ČSSD k tomu Ústavnímu soudu.
V pondělí jedu na první školení k baťohu-daně z příjmů- tak jen doufám, že to nebude tak víceméně zbytečné školení jako loni ohledně nového zák.o nemocenském pojištění.
Také přeji hezký víkend a moc nepracujte, budeme všichni potřebovat hodně sil :-))))
Zuzik
Drahouškové, budu bdělá, budu se ptát a pak sdělím poznatky, tedy to, co budu schopná si uchovat v paměti neboť jsem zjistila prostudováním sněmovního tisku , že v příjmovce je těch změn a nejasností opravdu dost a dost.
A za čtrnáct dnů mám školení na DPH a v listopadu na mzdy a vše, co s tím souviisí.
Kdybyste jestě někdo měl konkrétní otázky na příjmovku, tak je sem do neděle pište, budu je monitorovat :-)
Zatím se mějte hezky a studujte !
Zuzik
Prosím vás - jsem už asi úplně blbá - stáhla jsem si uvedený sněmovní tisk 222 a chtěla jsem si hlavně u příslušných odstavců tužkou doplnit, co kdy nabývá účinnosti. Ale jsem totálně vedle - tento zákon nabývá účinnosti dnem 1.1.2008 , s vyjímkou ustanovení a) čl. XXVIII bodů 36 a 43, která nabývají účinnosti dnem jeho vyhlášení. Já jsem v čl. XXVIII body 36 a 43 nenašla. Může mi někdo chytřejší napsat začátek věty toho bodu 36 a 43. díky všem a hezký víkend.
v § 24 odst. 2 písmeno f) zní:
...........Toto pojistné a příspěvek zaplacené po uvedeném termínu, jsou výdajem (nákladem) toho zdaňovacího období, ve kterém byly zaplaceny, pokud však již neovlivnily základ daně v předchozích zdaňovacích obdobích..........
Proč by se mi měli smát? Jsou to velmi nejasné věci a dost se o nich mluví. Předpokládám, že právě tyto nejasnosti se tam budou řešit. Mám velmi dobré zkušenosti z těchto školení, buď se ptáme hned při projednávaném tématu nebo na lístečcích dáváme dotazy do diskuze. Nikdy mi nepřipadlo, že by se kdokoliv pozastavil nebo smál nad vzneseným dotazem.
A i kdyby se mi kdokoliv smál, tak nakonec se budu smát já, protože budu znát pravdu !
jana to myslí tak, že je to asi tak naprostě jasná věc, že není možné, aby zaměstnavatelé nedali do nákladů socko a zdravko. já jen, že prapůvodní návrh byl v tomto smyslu (že jim to půjde ze zisku). dál jsem to nesledoval, neb připomínky od kohokoliv jsou ku hovnu (omlouvám se adminům evě a graverovi)a tudíž jsem to ňák vypustil. jsem opravdu zvědav, jak to dopadlo:-)
Četla jsem někde, že u OSVČ to pojistné byla výměnou za zrušení pokladen a MZD. Takový kompromis, o kterém se bylo co nejvíc potichu, aby OSVČ neřvali. A jelikož zřejmě řvát budou, tak zrušení není vyloučené. Jen ne hned, protože by to porušilo ten jejich handl.
U zaměstnavatelů to vyloučit z mzdových nákladů snad nikdo neuvažoval, to je něco úplně jiného, není k tomu žádný důvod a byl by to pěkný průser. Dovedete si to někdo představit :-))? Jana F.
Nešlo ani tak úplně o handl s něčím jiným, jako o to, aby si byli rovni zaměstnanci a OSVČ (někdo má stále dojem, že jsou OSVČ zvýhodňováni oproti zaměstnancům, že si "dávají do nákladů" co zaměstnanci nemohou) Takže srovnání dle vzoru superhrubé mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 10. 2007 12:29
Ty, co nechtěli číst Baťoh 2008, asi zarmoutí tato zpráva:
"Prezident republiky Václav Klaus podepsal dnes 5. října zákon ze dne 19. září 2007 o stabilizaci veřejných rozpočtů," informoval hradní mluvčí Petr Hájek.
Kvůli reformě se na Klause obrátil předseda komunistů Vojtěch Filip. Podle něj jsou v zákoně legislativní chyby a je v hrubém rozporu s Ústavou.
Jako protiústavní Václav Klaus reformu nevidí. S tím, že je zákon špatně připravený, ale souhlasí. Zákon o stabilizaci veřejných financí obsahuje 46 novel zákonů a několik dalších úprav.
"Vznikl proto téměř dvousetstránkový, obtížně srozumitelný konglomerát. Norma je proto podle některých posudků, které mám k dispozici, nepřehledná a její legislativní zpracování nevalné," napsal Klaus v odpovědi Filipovi."
Ale doporučuji si nenechat zkazit poslední slunečný víkend tímto "obtížně srozumitelným a nepřehledným konglomerátem, jehož legislativní zpracování je nevalné" (parafráze ne citace).
On to snad i četl! :-))
Hezký víkend!