Re: Náhrada ztráty na výdělku-zdanění
Paní z pojišťovny mi řekla, že náhrada je zdaněna 20% zálohové daně. I tak mi vznikl rozdíl 60 Kč. Můžu to nechat, s tím, že zaměstnanec si podá za rok 06 daňové přiznání a že se mu rozdíl dodaní?
Já nechápu, jak jim tam FÚ provádí kontroly. Přece musí danit správně (alespoň v "normální" firmě by za chybné danění dostali přinejmenším pokutu). Pokud podá zaměstnanec daň. přiznání (ze zákona by měl), tak mu pravděpodobně vznikne ještě vratka daně - ale to nic nemění na tom, že v Kooperativě by měli danit dle zákona a na výtky, že mají chybný program nikdo neslyší a navíc jim to prochází.
Napište jim, že mají v programu chybu - pokud ještě něco by měli dotyčnému zaplatit, tak by to měli vyrovnat . Popř. se zeptejte na svém FÚ (podejte písemnou žádost) - možná když nás bude víc takto apelovat, tak už s tím něco udělají. Přece není možné, aby pojišťovna blbě danila - vždyť snad daní i předčasně ukončené pojistky apod. - to by mě zajímalo, zda si to někdo z dotyčných překontrolovává jak mají zdaněno (jenže oni asi zdaňují méně než mají, to se potom logicky nikdo neozývá). Ale že se neozývá FÚ - to je velmi divné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 10. 2007 6:37
Dobrý den,
náš pracovník měl pracovní úraz, za který má nárok na náhradu ztráty na výdělku ve výši 38 303Kč. Přišel mi od pojišťovny vyrozumívací dopis, ve kterém je tahle částka zdaněna daní ve výši 7 720Kč. Můžete mi poradit, jak k této dani přišli?
Děkuji