Měsíční tržba

• (neregistrovaný)

9. 10. 2007 9:06

Ahoj,
    mám problém ohledně evidence tržeb malého občerstvení.
    Dostanu částky denních tržeb, sazby 5% a 19%.
    Poté vyskladním v programu Pohoda prodané zboží, ale dph je vypočtené programem jiné než na mých dokladech, které si vedu jako pomocnou evidenci k denním tržbám. Předpokládám, že dph vypočtené programem je správné. Mám opravit ruční doklady přesně dle výpočtu v programu nebo to lze nechat? Díky P.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 10. 2007 9:27

L: (neregistrovaný)

Re: Měsíční tržba
      jasně berte to podle skladu, jelikož vy si vedete jen evidenci konečních čísel za prodej a když odskladňujete máte v pragramu naskladněno dle nákupních faktur. Jen nevím co chcete opravovat pokud si každý den z kasy vyjedete prodej v 5 % a v 19% jsou tam jasné částky.pokud ke každému prodeji dáváte ruční paragon a ty si za den schováte a spočtete tak tam prostě DPH nevyčíslujte napište jen sazbu.Možná vám špatně rozumím

• 9. 10. 2007 9:55

P. (neregistrovaný)

Rozumíte mi dobře, vyskladňuji dle programu a dph mi to spočítá dobře. Pak si vyhotovím ruční paragon na každý den tržbu a dph tam mnou spočtené je jiné. Když sečtu paragony v měsíci, tak dph je jiné než suma na dokladu z programu.
      Mám paragony opravit nebo to dph nechat, je to jen jako evidence. Díky P.

• 9. 10. 2007 10:05

L. (neregistrovaný)

Tak to bude jen zaokrouhlením,né?? Vy prodáte a uděláte inventuru a na konci měsíce dle inventury odskladníte? a Pc Vám vypočítá marži a DPH.A podle toho tprve vy děláte paragony na denní tržby??Nakupujete v 19% a prodáváte buď 19% nebo 5% snad to pc umí rozlišit.Omlouvám se,ale asi vám nerozumím.Udělejte doklady tak ať sedí s účetnictvím v pc.

• 9. 10. 2007 10:52

P. (neregistrovaný)

Ao, děkuji Vám. P.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).