Dovolená při práci 4 hodiny denně

• (neregistrovaný)

9. 10. 2007 9:14

Už to hledám týden všude možně..., až jsem narazil ZDE. Odpracoval jse 10 měsíců. Na kolik dnů dovolené mám nárok při zaměstnání na 4 hodiny denně, tedy 20 hod týdně? Platí pro mě 1/12 výměra? Logika mi říká, že přece nemohu pobírat takovou dovolenou od zaměstnavatele, jako ten, kdo pracuje 8 hod. denně. Děkuji předem za zodpovězení.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 10. 2007 9:19

breve (neregistrovaný)

Re: dovolená při práci 4 hodiny denně
      >Už to hledám týden všude možně..., až jsem narazil
      >ZDE. Odpracoval jse 10 měsíců. Na kolik dnů dovolené mám
      >nárok při zaměstnání na 4 hodiny denně, tedy 20 hod
      >týdně? Platí pro mě 1/12 výměra? Logika mi říká, že
      >přece nemohu pobírat takovou dovolenou od zaměstnavatele,
      >jako ten, kdo pracuje 8 hod. denně. Děkuji předem za
      >zodpovězení.

i (neregistrovaný)

pokud máte smlouvu na 4h denně, tak i dovolenou čerpáte 4h denně,tzn.,že 1/12 platí i pro vás v délce 4h/den

Líba (neregistrovaný)

Dovolená se dává v týdnech. Pokud je vaše pracovní doba rozvržená do 5 pracovních dnů za týden, máte tedy stejný nárok jako ostatní zaměstnanci ve firmě. Jestliže jste odpracoval 10 celých měsíců, máte nárok na 10/12 dovolené.

Malý rozdíl proti ostatním ovšem bude, protože těm, co jim odpadlo 8 hodin směny, bude proplacena náhrada za 8 hodin, ale vám jenom za 4.

• 9. 10. 2007 9:30

Karel (neregistrovaný)

DÍKY MOC!! Pro liba!!
      Jsem překvapen rychlostí odpovědi. Na pravnik.cz se mi tento dotaz zcela ztratil..hm..., přitom je to tam nepřehledné, přitom sám vyrábím www. stránky..., takže asi něco znám...
      Ještě dotaz telegraficky. Tou "NÁHRADOU" se rozumí proplacená dovolená, tedy v mém případě 4 hodiny?
      Děqkuji

• 9. 10. 2007 9:35

Líba (neregistrovaný)

Tou náhradou se myslí proplacení doby, kterou jste neodpracoval v důsledku dovolené. Počítá se z průměru z minulého kvartálu. Tedy např. v září z období duben až červen. Platný průměr bývá uveden na výplatní pásce.

K té rychlosti: Někdy rychleji píšu než myslím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).