Re: majetek v DE
Jste si sama odpověděla :-)). Majetek do 40.000 (60.000 u nehmotného) dáváte rovnou do daňových výdajů, vedete si ho jen v nějaké pomocné evidenci, kvůli vykazování dalších výdajů na opravy, ND a podobně. Nad 40.000 je pořízení jako nedaňový výdaj a uplatňujete do daňových výdajů prostřednictvím odpisů.
Re: majetek v DE
To jsem napsala hloupě, promiňte. Do výdajů jde nehmotný majetek i v pořizovací ceně vyšší, než 60 tisíc Kč. U hmotného je hranice 40 tisíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
9. 10. 2007 20:43
prosim,muzete mi nekdo vysvetlit, jak mam clenit majek v DE. jde mi hlavne o hranice odepisovani. mam majetek- stroj za 17 000 kc. co kdyz bude napr. za 4 000 kc. co s tim mam delat. a co takhle nabytek treba za 15 000 kc. prosim vysvetlete mi to nekdo, docela v tom plavu. plati, kdyz je to drobny majetek, tak to dam cele jako uznatelny vydaj a nic dale s tim nemusim delat?
pokud by to byla hranice pro dl.majetek 40 ci 60 tis. tak se to odepisuje a do uznatelnych výdajů dam vysi odpisu a nakup nedanove?
predem moc dekuji