Re: Stravenky - dohadně?
*** díky za odpověď, hmotnou zodpovědnost bohužel nemá, stavy stravenek jí v konečném důsledku souhlasí, pouze je vydala zpětně -(( mám to i takto posuzovat jako manko v roce 2006? Nebo můžu zaúčtovat ty stravenky dohadně 213/389, protože v roce 2007 se dorovnaly s nákupu 16.1.07 .... díky za trpělivost
Spíš bych to zaúčtovala jako závazek k pracovníkům,
když stravenky neměla fyzicky, nemohla je vydat.
Takže závazek, který se splnil až po nákupu v dalším měsíci (období).
** díky za radu, to mě vůbec nenapadlo -)) takže bych nechala zaúčtovaný výdej stravenek 12/06 ... 527,335/213 a chybějících 7 stravenek by se zaúčtovaloi 213/335.x a v roce 2007 srovnám s fakturu ... 335/321, bude zřejmě podávat dodatečné DPFO za 2006 z jiných důvodů, opravovila by jste zrovna i ty stravenky a nebo nechala mínusový stav? díky ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 10. 2007 11:29
Dobrý den,
firma, které jsem začala zpracovávat účetnictví má v PS účtu 213 mínusový stav, který odpovídá přečerpání 7 ks stravenek. Při dohledávání rozdílu jsem zjistila, že v listopadu již byl stav mínusový o 1 ks, tzn. vydáno o 1 ks stravenky více než bylo ve stavu a v prosinci vydáno o 6 ks více než bylo ve stavu.
Stravenky vydává paní, která si neláme hlavu s počty kusů, tj. dovydává stravenky z dalšího nákupu, tj. listopadová chybějící dovydána 30.11. při nákupu na prosinec a prosincové dovydány 16.1.07, až nakoupila nové stravenky. Spotřeba stravenek ale zaúčtována na 527,335/213 řádně, proto KS účtu 213 mínusový.
Jak tuto situaci řešit? Je možno nějak dohadně stravenky zaúčtovat? Zpětně už to řešit nebudu, holt je KS mínusový, ale zajímalo by mě to ... např. 213/389 a zaúčtování výdeje 527,335/213, pak by KS 213 byl 0,-.
Díky za názory.