Re: Prodej auta osobě blízké
Aha, Leo, chcete říct, že příjem (pravděpodobně v ceně obvyklé - znalecký posudek) byl byl pro toho jednatele (mimochodem je i zaměstnanec) příjem ze závislé činnosti a přidanil by ho k výplatě? Bylo by potom řešení to auto přepsat na manželku, která je také společníkem? Napadlo mě ty auta darovat, ale nevím, jak darovací dań pohlíží na dar od právnické osoby...
Re: Prodej auta osobě blízké
Myslela jsem právě, že obdarovaná spřízněná osoba by mohla danit jako příjemce daru v 1. skupině, ale od právnické osoby to asi takto nepůjde. Takže potom asi udělat opravdu normální prodej za odhad, co? Mám potom vždycky problém s těmi finančními toky...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 10. 2007 9:13
Potřebuji ze s.r.o. převést 2 automobily (1 osobní - neodepsané, 1 "montážní" s mřížkou - odepsané) na jednatele nebo jeho manželku - oba FO nepodnikatel. Poradíte, prosím, jak nejvýhodněji toto provést? Prodat, darovat?