Re: účet 321 - nedoložená úhrada
Pominu zvláštnost, že vyšla v roce 2003 inventura pokladny. Pokud je na faktuře poznámka o hotovostní úhradě, tak bych ji okopírovala a na základě toho udělala úhradu z pokladny. (inventura??) Také máte možnost požádat dodavatele o písemném vyjádření, že nemáte k ním žádné nezaplacené závazky a to poslouží jako podklad o úhradě.
Nevím přesně jestli je to správný postup, možná vám odepíší i jiní.
Copak inventura pokladny, to mohl jednatel uhradit ze svého, ale proč nikdo neinventoval přímo účet 321 - to mi vadí. Ale účetní už není, a já jsem to převzala s takovýmito špeky. Když to jako teď uhradíme z pokladny, tak to asi nebude nejčistší, protože to razítko o úhradě je také datováno v roce 2003.
A i když budu mít potvrzení od dodavatele, je to doklad k výdeji z pokladny? Vždyť právě teď by mi neseděl zůstatek pokladny, protože ve skutečnosti nic nezaplatíme.
Pokud to tedy uhradil jednatel ze svého, pak tu úhradu zaúčtujte jako závazek firmy vůči jednateli, tj. např. 321/365 A jednateli to příležitostně vyplaťte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 10. 2007 15:24
Dobrý den,
jak mám proúčtovat účet 321, pokud byla v roce 2003 (!!!) přijatá faktura, byla ještě ten rok uhrazená v hotovosti, na faktuře je razítko o hotovostní úhradě, ale účetní úhradu nezaúčtovala, protože neměla fyzicky příjmový doklad. Stále vedeme závazek, ale ve skutečnosti neexistuje.
Poradíte mi prosím?
Děkuji.