Re: pokladní doklady v podvojném účetnic
pokladní doklad musíte mít vždy při pohybu v pokladně.Jakým způsobem jestli ho vypíšete ručně do bloku a pak ho zaúčtujete do pc, nebo rovnou zaúčtujete do pc a následně vytisknete. je jedno. Musí mít číslo, název firmy, IČO popř DIČO, částku pak účel úhrady podpisy z pc eventuélně kontaci ale to už záleží jaký máte program.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 10. 2007 7:58
Mám dotaz: může mi někdo říci, zda je v PÚ povinné tisknout příjmové a výdajové doklady? Náš zaměstnavatel tvrdí, že tyto pokladní doklady jsou bez podpisu majitele účetnictví (jsme účetní firma) jen cár papíru - jenže není problém to kdykoli dodatečně nechat klienty podepsat. Tvrdí, že stačí, když na daňové doklady rozepíšeme DPH (pokud tam není rozepsaná) a doplníme číslo.
Já razím názor, že podvojné účetnictví příjmúvýdajové doklady vyžaduje vždy. Firma chce zkrátka ušetřit na toner a na papíru.
Může mi někdo prosím říci, jak to tedy je správně? A čím bych měla argumentovat na obranu pokladních dokladů? Děkuji Martina