Re: exekuce
logické by bylo, kdybych Vám poradila soud - tam by to přece měli vědět vše (jenže po zkušenostech z letošního ledna, kdy jsem po nich chtěla odkontrolovat nezabavitelné částky - výpočet nebyl jednoduchý - tak mi řekli, že čekají na metodické pokyny z vedení, že mi nic říci nemohou,neboť výši nezab. částky nepočítají)
co máte prokazatelně doložené - tak uznejte (dle zákona)
Re: exekuce
No tady prostě každý napíše svůj názor, nemáte záruku, že je správný nebo něčím podložený, prostě se sama musíte rozhodnout, čí radou se řídit. Někdy i nesprávná odpověď může člověka nasměrovat.
Vyživovací povinnost k družce žádný zákon neukládá, ale vyživovací povinnost k manželce upravuje § 91 zákona o rodině (94/1963) a § 86 říká, že pokud spolu rodiče nežijí, tak rozsah vyživovací povinnosti k nezaopatřeným dětem upraví soud. A pokud soud rozhodne, že bude zaměstnanec platit výživné své babičce, tak budete při výpočtu exekuce počítat i s tou babičkou, budete-li to mít doloženo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 10. 2007 8:36
Na zaměstnance přišla exekuce. Je rozvedený a žije s družkou se kterou má 1 dítě. Ona má své dvě děti a on také dvě z prvního manželství. Jaká je základní nezabav.částka? Posuzuje se jen on a 1 dítě?