Re: Mateřská
Zrušit pracovní poměr ve zkušební době lze vždycky. Jestliže máte dobu určitou, tak Vám pak nemusí prodloužit smlouvu. Peněžitou pomoc v mateřství určitě dostane. Jestli teď pracujete ve velké organizaci, tak ji bude vyplácet zaměstnavatel (jak to je běžné), jinak vyplácí OSSZ.
normálně by se na vás vztahoval zákaz výpovědi, ale ohledně zkušební doby jsem nic nenašla žádné vyjímky nejsem si jistá.
Být vámi šla bych k lékaři co nejdéle. Jako že o tom ještě nevíte
No nevím jestli je tohle dobrá rada - pokud vykonává nějakou práci, která není vhodná pro těhotné ???? A vyjímky žádné nejsou, ve zkušební době lze zrušit PP s kýmkoliv a bez uvedení důvodu. Pokud bude něco záměrně tajit - může se jevit zaměstnavateli jako nedůvěryhodná, jinak by třeba , o skončení mateřské dotyčnou zaměstnal .... nevím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
18. 10. 2007 13:24
Dobrý den, rada bycvznesla dotaz tykajici se materske dovolene.
Tri roky jsem nemohla prijit do jineho stavu. Tak jsem zmenila bydliste a praci s najednou se podarilo. Je problem, ze moc brzy. Jsem jeste ve zkusebni dobe. Muze mne zamestnavatel dat vypoved, kdyz zjisti, ze jsem tehotna?, Mam smlouvu na dobu urcitou. Jak to resit pak. Budu mit narok na materskou??
Kuju Dana