Leasing verzus úvěr

• (neregistrovaný)

19. 10. 2007 15:12

Dobrý den,
    jsme s.r.o, plátci DPH a vedeme podvojné účetnictví, hceme koupit auto v ceně 280000 (včteně DPH) s akontací cca 40%. Je pro nás z daňového hlediska výhodnější leasing nebo úvěr? Společnost je zisková.
    Děkuji,
    Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 10. 2007 14:51

xxl (neregistrovaný)

Re: leasing verzus úvěr
      Stručně lze říci (bez znalostí bližšího), že je to pěšky jako za vozem.
      Porovnejte cenu leasingové společnosti s cenou přímého nákupu + poplatky a úroky z úvěru.

• 20. 10. 2007 16:17

Lidka (neregistrovaný)

Dobrý den,
      já bych raději doporučila úvěr, protože v případě, jak se to stalo nám, auto za 600000Kč bylo zcizeno, upozorňuji, že mělo medvědí blok a do dnešního dne se zloděj nenašel, tak od leas.společnosti
      jsme dostali jen malou náhradu, kdežto od pojišťovny vyrovnání mohlo být lepší, tak si to dobře spočítejte a cokoliv se Vám s autem stane (vinkulace na poškozené auto,technické zhodnocení, dále po ukončení nájmu přepisy v TP, zařazení do majetku) vždy musíte mít souhlas leasingovky, navíc ještě však u LS platíte náklady na finanční činnost, odkupní cenu ...........

• 20. 10. 2007 20:16

Michal (neregistrovaný)

Zdravím,

pro firmu je z účetního hlediska a úrokové sazby výhodnější leasing.

U úvěru je vyšší úroková sazba, ale výhoda je že firma je ihned majitelem předmětu leasingu.

Ale co je podstatné u prodejců je leasing i úvěr velice předražený - jsem vám ochoten poslat kalkulaci na porovnání ať si můžete vybrat výhodný produkt. ( rozdíly 10.000 až 30.000)

• 20. 10. 2007 21:53

Jarda (neregistrovaný)

Jarda
      určitě je výhodnější úvěr -já mám už 2 auto ...
      Při odcizení vám dá pojištovna peníze , jste majitelem,
      odpisy jou výhodnější... při kopi v 1 roce 1/4 +10 % je odpis,
      atd .....DPH vráceno jednorázově hned při plnění DPH...
      při krachu liezing. společnsti nepřijdu o auto - je v mém majetku.
      Určítě bych nevolil jié financování .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).