Re: Auto vyjmuté z OM a další používání
xxxxxxx
Pokud auto vyjmete z OM, Vaším nákladem na jeho použivání bude již jenom silniční daň, kterou zaplatíte nejméně za měsíce, kdy auto použijete pro podnikání a potom náhrada za spotřebované pohonné hmoty. Základní sazbu 3,80Kč za km již nemůžete použít. DPH z PHM si také neuplatníte, opravy také ne, to jenom u majetku zařazeného do OM, ..... Pokud jste plátcem DPH, případně si auto žádá již nějakou tu opravu, mám za to, že je vhodnější nechat auto v OM, ale to je jen můj osobní názor .... pravděpodobně si snížíte značně položku výdajů.
Re: Auto vyjmuté z OM a další používání
Viz § 24 odst.2 písm k) bod 3 - auto bylo zahrnuto v obchodním majetku - takže pouze náhrady za spotřebované PHM
Viz §
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
20. 10. 2007 12:25
Dobrý den. Jsem OSVČ ale budu mít podnikání jako VPP.CHci vyjmout auto z OM ale budu jej dál při podnikání používat.Co všechno musím platit a co si můžu odečíst z daní ( opravy,DZ,sil daň,DPH z PHM,pojistka) ?