Re: Rodič.příspěvek počítán do příjmu??
No právě, ale od 2008 se do příjmu pro slevu na manželku bez příjmu počítat bude.Četla jsem v materiálech k nové reformě: Kdy si manžel nebo manželka může na svého partnera uplatnit slevu na dani?
Slevu si můžete nárokovat v případě, že si váš partner nevydělá za rok víc než 38 040 korun. To zůstalo stejné, ale slevu reforma zvýšila na 24 840 korun (z původních 4200 korun). Jen dejte pozor na to, že do příjmu se počítá i rodičovský příspěvek.
Re: Rodič.příspěvek počítán do příjmu??
No, tak to je právě to, co jsem četla...že je tam vyšší sleva s tím zase tak nesouvisí, protože se zvyšuje u všeho vzhledem k výpočtu daní ze superhrubé. Ale přece, když budu počítat i rodičák, tak se do 38040 nevejde snad nikdo...??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 10. 2007 7:03
Dobrý den, někde jsem zaslechla, že se bude od r.2008 rodičovský příspěvek posuzovat jako příijem pro daňové účely? Je to pravda? Kde to najdu? děkuji