Re: sběr a DPH
Taky jsem řešila podobný případ a daň.poradkyně řekla že bych se s nima měla spojit a domluvit se jak to bude. Vy byste jim správně měli vystavit doklad s DPH. Jako když něco klasicky prodáváte, na základě čehož by si oni měly uplatnit a vy odvést. Já jsem měla jenom jeden doklad asi na 4.000 tak jsem z toho spočítala DPH koeficientem to jsme odvedli a hotovo. Ale kdyby ten doklad byl nad 10.000 tak bych to řešila už s nima to určitě.
Re: sběr a DPH
Zdanitelné plnění jste uskutečnili Vy a ne sběrna. Doklady ze sběrny mohou sloužit pouze jako podklad pro fakturaci nebo vyhotovení účetního dokladu. Pokud bychom měli hovořit o tom, kdo má případně povinnost vystavit daňový doklad, tak je to vždy dodavatel železného šrotu. Doklady se zářijovým datumem, tz. s datem zdanitelného plnění září, je nutno zahrnout do daňového přiznání za září.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 10. 2007 7:58
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda účtovat DPH a v jaké výši u sběru. Firma odevzdala do sběru staré součástky a obdržela paragony, kde není ani zmínka o DPH (i když sběrna je plátce) až na jeden, kde je uvedena celková částka s poznámkou: "vč. DPH". A mě zajímá, zda můžu účtovat všechny paragony s DPH (přičemž dva jsou od jedné firmy a dva od druhé) a jakou výši bude mít DPH. A ještě jeden dotaz: jsme měsíční plátci a dva paragony mají datum 26.9., jak zaúčtovat tyto dva paragony?
Předem moc děkuji za odpověď. Hezký den.