Přeplatek T-mobile - DPH

• (neregistrovaný)

22. 10. 2007 13:07

Dobrý den, minulý měsíc jsme omylem zaplatili 2x fakturu T-mobile, čímž nám vznikl přeplatek ve výši 3.329,- Kč. V tomto měsíci nám vystavili fakturu, kde nám zúčtovali tento přeplatek tak, že jej rozúčtovali na základ daně a daň a o to nám vše ponížili. Podle mě je to hloupost, přeplatek z faktury je pouze platební podmínka a nevvztahuje se na DPH. Na jejich lince mi suše oznámili, že to mají v pořádku. Podle mě nás obrali o DPH z částky 3.329,- Kč a navíc nám snížili faktické náklady na telefony, vše nám pokrátili v béžném období. Běžně se stává, že se nějakým omylem přeplatí některá faktura, ať už naši ze strany našich zákaznícků, nebo my někomu a nikdy jsem se nesetkala s tím, že by přeplatek někdo motal do DPH. Jsem blbá já nebo T-mobile :-))) ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2007 13:11

anonym (neregistrovaný)

Re: Přeplatek T-mobile - DPH
      Zřejmě zaplacenou částku chápali jako zaplacenou zálohu, o kterou náslkedně ponížili fakturaci.

• 22. 10. 2007 14:26

Patricie (neregistrovaný)

To bych ještě pochopila, ale v tom případě nám měli dát daňový doklad k přijaté platbě pro odpočet DPH, ne? Takhle jsme ošizený.

• 22. 10. 2007 14:32

anonym (neregistrovaný)

Nevím, jak FA s odpočtem vypadá, ale, pokud došlo k platbě "zálohy" (přeplatku) ve stejném zd. období jak vyúčtování, ke kterém přeplatek vztáhli, pak mohli vystavit souhrnný DD, kde by byl ZD a DPH k zaplacené záloze a ZD a DPH k doplatku. Pokud tomu tak není, pak trvejte na zaslání DD k přijaté platbě nebo na vrácení přeplatku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).