Nemoc z povolání-co vše platit?

• (neregistrovaný)

22. 10. 2007 20:20

Máme tu první případ nemoci z povolání a nevíme, jestli jsme postupovali správně (resp. dle rady našeho poradce v oblasti BOZP). Zaměstnanec byl uznán , že trpí nemocí z povolání od ledna 2002 (v té době neschopenku neměl) - přišlo v květnu 2006 spolu s bolestném (návrh 280 bodů).
    Od toho roku 2002 měl několik neschopenek, ale od jeho obvodního lékaře jsem dostala potvrzené jen dvě, které souvisely s touto nemocí. Za tyto dvě jsem dopočítala náhrada za ztrátu na výdělku - rozdíl po dobu pracovní neschopnosti.....v řádu několi desítek tisíc, poté přišlo ještě ztížení společ.uplatnění (návrh 500 bodú). To vše jsem spočítala a poslala na Kooperativu, která to vše zaměstnanci vyplatila....A teď??? Zaměstnance jsme přeložili (řekla bych, že je to méně placená práce než pracoval), ale nic mu už nedorovnáváme. Neměli bychom mu ale doplácet tu náhradu po skončení PN? Neměli jsme mít nějaké vyjádření k tomu ještě od někoho??? Vím, že zaměst. už delší dobu pobírá ČID, ale bohužel teď nevím z jakého důvodu(jestli ne tady k tomu..). Tento zaměstnanec je nyní nemocný a dá se říct, že nemocný je skoro po celý rok, ale nikdo nedává vědět z jakého důvodu. Co s tím můžeme dělat?? Jak to řešit? Poradíte? Případně na koho se máme obrátit???? Neměl by konkrétní vyjádření ke zdravotní způsobilosti dát závodní lékař? Moc děkujeme, docela z toho máme vítr......Co propuštění?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2007 21:30

kála (neregistrovaný)

Re:doplatek nebo náhr.za ztrátu na výděl
      Já se připojím..doplácí se doplatek dle §139 ZPr nebo náhrada za ztrátu na výdělku, když byl uznán v roce 2002?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).