Re: DPH při změně režimu - postup
*** Pokud se Vám v přiznání k DPH objeví částka "při změně režimu", budete ZŘEJMĚ správcem vyzván k doložení inventarizace téhle uplatněné částky. U Vás bude mít tedy inventarizace jen jeden řádek = notebook, kde bude uvedeno datum nabytí a rozepsaná cena. Pak datum inventarizace a Váš podpis - toť vše :-)) ***
Re: DPH při změně režimu - postup
*** Ano, dobře. Odhadovat se nedá - to je věštění z kuřecích vnitřností :-))). Já mám zkušenost, že do měsíce. Ale neznamená to, že to tak bude u Vás. Možná až při nějaké té kontrole, možná vůbec.... Ten papír sepište hned, dokud to máte v čerstvé paměti a budete mít klid :-)) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 10. 2007 20:22
Dobrý den,
vedu DE, plátcem DPH jsem od 1. 9. a 8. 8. jsem si koupil notebook. V přiznání jsem uvedl plnění od 1. 9. a DPH z notebooku jsem uvedl do řádku 370: při změně režimu. Nic jiného s tím DPH nemusím dělat? Nějak upravovat nebo krátit? A pak už jen udělám inventarizaci. A stačí udělat inventarizaci drobného majetku, když žádný jiný nemám. Mám prostě jen ten notebook. Nebo se musí dělat nějaká souhrná kde budou samé nuly? Inventarizaci ještě moc neumím a s DPH při změně režimu také zkušenosti nemám.
Děkuji všem za rady