Prosím názor zkušených účetních

• (neregistrovaný)

23. 10. 2007 20:11

Dobrý večer, prosím Vás jen o Váš názor.Pracuji už 20let jako všeobecná účetní.Práce mě baví,vzdělávám se, sleduju novinky v zákonech,absolvuji školení apod.Nyní pátým rokem pracuji v malé firmě/25zaměstn.rodinná firma-výroba a prodej/vedu účetnictí.Poslední dobou se mi stává, že majitel mi přikazuje v účetnictví dělat určité věci jinak než by se dělat měly.Týká se to například přesčasových hodin,účtování nadlimitního stravné,účtovnání DUZP a některých dalších věcí.Není to v souladu se zákonem, i když tyto věci ve firmě nijak výrazně účetnictví nezkreslují.Myslím si o sobě že nejsem žádný puntičkářský birokrat, který bazíruje na hloupostech, ale naopak bych chtěla svoji práci dělat poctivě tak, jak má být a s majitel v určitých věcech nesouhlasím. Prosím jen o Váš názor, jak byste se zachovali.Jestli máte někdo podobné zkušenosti.Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 10. 2007 20:22

1234 (neregistrovaný)

Re: prosím názor zkušených účetních
      hodně záleží na tom, jak si stojíte na trhu práce. já bych šel pryč. pokud si to nemůžete dovolit, zkuste ho přimět k písemným příkazům, abyste pak mohla prokázat, že to nebyly vaše chyby.

• 23. 10. 2007 21:57

MM (neregistrovaný)

Pokud začne paní chtít písemné příkazy, pan majitel zcela jistě zostražití:)) A začne mu to v hlavince hlodat.........Myslím, že v takovýchto malých rodinných firmách se zcela automaticky očekává, že "ruka ruku myje", co si budeme povídat, že.
      Tím nijak nezpochybňuji správnost vašeho názoru:))

• 24. 10. 2007 7:03

jana (neregistrovaný)

Děkuji moc za oba názory, písemně mi to majitel samozřejmě nedá i když teď tvrdí, že vše "vše bere na svoje triko"a prostě to tak požaduje. Měli jsme poslední kontrolu na rok 2004 a 2005 a až na pár maličkostí a zrovna těch na které jsem upozorňovala, proběhla ok.A doměrek který vzniknul z těchto maličkostí majitel nijak nekomentoval, uznal, že to tak chtěl účtovat.Jiné potíže v práci nemám tak asi to nebudu řešit pokud to nepřekročí"maličkosti".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).