Re: Nedodaná faktura-smrt dodavatele
Počkejte pár dní, než se situace v té rodině uklidní. V každém případě se potom bude muset ujmout někdo buď likvidace živnosti, nebo v podnikání bude pokračovat po zemřelém. Takže toho člověka pak oslovte a poproste jej, ať to s vámi vyřídí.
V každém případě musí být někdo ustanoven, kdo tu živnost zlikviduje nebo kdo v ní bude pokračovat. Takže vyčkejte pár dní, teď ta rodina asi řeší pohřeb a překonává šok :-( Ale příští týden už byste možná mohl učinit opatrný dotaz třeba emailem.
jak vám píše eva, vždy musí být nějaký právní nástupce, většinou dědic. nechte je vydejchat, do konce roku času dost. fú rozhodně čp stačit nebude, ale jistě máte nějaký papír na to, že jste startér převzal. tak posléze požádejte právního nástupce firmy (dědice), aby vám doklad vystavil, nárok prokažte tím dokladem co o převzetí či platbě startéru máte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 10. 2007 20:33
Prosím o radu.Zaplatil jsem předem za hotové startér do motoru s tím,že když se mi bude hodit,vystaví mi dodavatel daňový doklad.
V sobotu však tragicky zahynul při autonehodě.Co kdybych napsal
četné prohlášení a vše tam popsal?Myslíte,že by to finanční úřad uznal ?
Předem děkuji.