Dobrý den Michaelo,
na tuto otázku jsem se již nedávno ptal a nikdo mi neodpověděl.
Já funguji stejným způsobem už půl roku. Týdně mi chodí něco kolem 30 balíčků a nikdy není obsah cennější než 150 euro. Zjišťoval jsem co se dá, dokonce jsem si přečetl vyhlášku o dovozu, ale nikde nic konkrétního jsem nezjistil. Všude se píše o zboží NEobchodního charakteru, což to naše není...
Nikdy nikdo po mě nic nechtěl, žádné CLO, žádné DPH....
Poradí nám někdo jak to vlastně je???
Co je osvobozeno od CLA je osvobozeno od DPH.
V ČR je de facto osvobozeno od CLA pouze dovoz zboží s hodnotou menší než 150 EUR.
Takže toto zboží je osvobozeno i od DPH a nelze jej zpětně doměřit.
Ovšem pozor na zboží, které není osvobozeno od CLA (hodnota vyšší než 150 EUR), ale má sazbu CLA 0 % - toto zboží není osvobozeno od DPH a DPH vyměří celní orgán pokud nejsme plátci DPH a pokud jsme plátci DPH tak si DPH vyměříme sami.
Dobrý den, prosím nevíte náhodou někdo jak je to s dovozním limitem z třetí země v Německu, Anglii a Řecku zda mají již snížený limit pro osvobození od DPH 22 EUR., nebo zatím tam platí limit jako prozatím zde? Nebo kde bych tuto informaci mohla sehnat? Moc děkuji za odpověd Lenka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2011 14:37
Dobrý den, chtěla bych se zeptat podnikám s oblečením z dovozu z Číny a vždy mi to přez celnci projde bez cla i když mám fakturu od dodavatele. Je to tak správně nebo budu muset někde ještě něco platit? Celníci po mě nikdy nechtěli žádné clo i když mi chodí balíčky několikrát týdně.