Re: Dohoda o provedení práce
Podívejte se do daňových tabulek, tam je to uvedeno,v tabulce č. 2 /20% záloha / se na konci píše: U vyššího příjmu než
31.000 se použije tabulka č. 1
Právěže prohlášení podepsané nemá, to má podepsané u svého zaměstnavatele, u nás dělal jenom na dohodu. Myslela jsem si, že pokud je to dohoda a výdělek nad 5t a prohlášení podepsané nemá (zapomněla jsem se o tom zmínit), tak je daň zálohová 20%, předchozí odpověď mě zarazila. Myslela jsem, že srazím 20%, teď teda opět nevím.
Platí, že v tomto případě se srazí zálohová daň dle tabulky minimálně 20% (ne paušálně 20%). Řeší to %38h odst.4 ZDP.
Hranice příjmu pro srážení daně podle tabulky je 31 100,- Kč. Do příjmu 31 100,- Kč se srazí daň 20%, protože je vyšší než dle tabulky. Pokud v příspěvcích někdo mluví o zálohové dani 20%, měl na mysli právě tuto zálohovou daň minimálně 20%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 10. 2007 11:03
Vím, že se to tady již několikrát řešilo, ale chci se ujistit.
Potřebuji sepsat dohodu o provedení práce se zaměstnancem, rozsah hodin nepřekročí 150 v roce, odměna bude jednorázově 40000,- je to za nasazení informačního systému. Jaká bude prosím daň? 20% zálohová, nebo zálohová dle tabulek, 9069?
Pokud je to do 5000, tak mi je jasné, že je to srážková 15%, ale u takto vysokého příjmu z dohody nevím. Dělám poprvé, děkuji za trpělivost.