Reklamace???

• (neregistrovaný)

25. 10. 2007 18:40

Před necelým rokem jsem zakoupil PDA přístroj a po domluvě s mým šéfem v práci jsem mu předal FA. do učetnictví. Jak se v takovém případě řeší reklamace, mám nárok na 30 denní reklamační lhůtu?? v obchodě mi tvrdí že to může být klidně třeba 3 měsíce, prtože jsem to nechal dát na firmu a proto se na mne nevstahuje občanský zakoník?? nevím co s tím 30 dní reklamace uběhlo a oni na obchodě přístroj nemají díky za Vaše rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 10. 2007 20:07

graver (neregistrovaný)

Re: reklamace???
      Pokud je mezi prodejcem a vámi jasné, že nákup byl na firmu (tzn. jednají spolu dva podnikatelské subjekty), tak neplatí ustanovení ObčZ ohledně odpovědnosti za vady. Hypoteticky i tak můžete být spotřebitelem (viz příslušná sekce na tomto serveru), ale prodávající nemůže vědět, zda s věcí naložíte jako spotřebitel nebo jako podnikatel a tudíž neví, jak dál.
      Jinak: jste-li spotřebitel (PDA nepoužijete pro podnikání), platí pro vás ta 30 denní lhůta. Ale zák. o ochr. spotř. jen říká, že po marném uplynutí této lhůty máte práva, jako by šlo o neodstranitelnou vadu. Jestliže ale pro vás neplatí ObčZ, tak je vám to na nic.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).