Re: Nemoc v ochranné lhůtě
Vy vyplatíte nemocenskou z titulu ochranné lhůty.
Bývalý zaměstnanec je už registrován na ÚP, zde hlásí také neschopnost, oni si to zde také evidují, pozastaví mu výplatu podpory po dobu nemoci.
Po skončení evidence na ÚP dostane potvrzení o neschopnosti v době evidence na ÚP.
A když jsem ho už odhlásila ze sociálky a ZP? mám je o tom nějak informovat, že má nemocenskou?
v ochranné lhůtě platit ND budete - z ÚP mu přestanou vyplácet podporu (obdrží dopis,že po dobu nemoci pozastaví výplatu - já např. kopii tohoto dopisu přikládám k vyplac. neschopence)
budete platit po dobu celé neschopnosti /popř. do ukonč. podp. doby, pokud by skončila dříve/
měl by vrátit ZL, kde dopíšete ND v ochranné lhůtě
do ELDP zapíšete další řádek - ON+ (nemoc v ochr. lhůtě)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 10. 2007 7:50
Zaměstnanec ukončil prac.poměr 30.9.2007, zaregistroval se na ÚP a teď mi donesl nemocenský lístek- od 24.10. Nemocenskou proplatím je v ochranné lhůtě,ale jde mi o to, že jsem mu již dala zápočtový list,který odevzdal na ÚP- musí mi ho donést, abych tam změnila dny nemocenské nebo to už povedou na ÚP a na nemocenském lístku je jako zaměstnavatel uveden ÚP - musí to lékař opravit nebo ta mohu tak nechat a proplatit?
Děkuji za pomoc